Kuigi Tallinna Vesi pole järgmise aasta veetariifi saatuse osas otsust veel langetanud ning linnale vastanud, on väljavaated veehind samaks jätta linna hinnangul head.

„Läbirääkimistega peame lõpule jõudma 30. septembriks ja mina olen endiselt lootusrikas, et meil õnnestub veehinna tõus järgmiseks aastaks ära jätta,“ rääkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli Päevaleht Online’ile.

Abilinnapea põhjendas vee-ettevõttelt seni laekumata vastust sellega, et esimene läbirääkimiste voor toimus möödunud reedel ja täna on alles teisipäev. „Siis ei saa kuidagi öelda, et Tallinna Vesi vastamisega viivitanud oleks. Läbirääkimised jätkuvad sel nädalal,“ sõnas Mutli.

AS Tallinna Vesi märkis vastuseks küsimusele läbirääkimiste hetkeseisu kohta, et börsil noteeritud ettevõttena ei pea nad võimalikuks kommenteerida ettepanekute sisu ega täpsemalt läbirääkimiste kulgu.

„Ettevõte kaalub põhjalikult linna ettepanekuid ning loodab tariifikõnelustega lõpule jõuda septembri lõpuks,“ sõnas AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Priit Koff Päevalehele.

Linnavalitsuse ülemöödunud nädalase istungi korralduse kohaselt tõuseks veevarustuse ja reovee ärajuhtimise hind alates 1. jaanuarist 2010 1,1 % võrra ning linn pole sellega nõus.

Tallinn on lubanud uue veehinna kinnitada hiljemalt 30. septembril.