Kui konkurentsiamet jätkab Tallinna Vee hinnakujunduse soovituste ignoreerimist, siis lubab firma astuda "vajalikud sammud tagamaks investorite õiguste kaitse", teatas Tallinna Vesi.

Kuidas täpselt kasumi kaitsele asutakse, Tallinna Vesi täpselt välja öelda ei soovi ja seega jääb selgusetuks, kas peetakse silmas kohtusseminekut, vee kinni keeramist, osaluse müümist või mõnd muud meetodit. "Kui AS-iga Tallinna Vesi tõepoolest üldse ei konsulteerita regulatsiooniga seotud küsimustes (nagu oleme murelikult täheldanud siiani), siis tõepoolest ei jää ettevõttel üle muud võimalust, kui kaaluda kõiki lepingutest ning nii Eesti kui ka rahvusvahelistest seadustest tulenevaid meetmeid nii ettevõtte kui ka selle investorite õiguste kaitseks," jäi Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff firma plaanide osas üldsõnaliseks.

Tallinna Vee ja konkurentsiameti vahel on praegu vastasseis, kuna monopolide ohjeldamise seaduse alusel töötab konkurentsiamet Tallinna Vee jaoks hinnakujundust, mis ei laseks ettevõttel enam sama palju kasumit teenida kui seni.

Kasumimarginaalid, mis veetarbija jaoks on selge nöörimise tunnus, on aga firma jaoks mõistagi rõõmustavad tulemused ja seega on arvata, et välismaise enamusosalusega suurfirma ei kavatse kasumimarginaalist võitluseta loobuda.

 "AS Tallinna Vesi on (....) esitanud Konkurentsiametile üle 8 lehekülje regulatsioonipõhimõtteid, kommentaare ning küsimusi, kuid tänaseni ei ole konkurentsiamet arvestanud ühtegi ettevõtte poolt esitatud muudatust ega vastanud ühelegi küsimusele ega ettepanekule," kurtis Tallinna Vesi pressiteates.

Tallinna Vesi teeb ettepaneku viivitada vee hinna riikliku reguleerimise kehtestamiseni seni, kuni "kõik veemajanduse poolt esitatud olulised küsimused on läbi arutatud ning lahendatud."