Sellest B-aktsia omanikule 10 000 krooni ning 249 miljonit krooni A-aktsiate omanikele, täpsustas ettevõte oma teates. Jaotamata jäi vaid 28,8 miljonit krooni.

Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Reigo Marosov ütles Päevaleht Online`ile, et ettevõtte A-aktsiad on noteeritud Tallinna börsil ning ettevõtte B-aktsia kuulub Tallinna linnale. Tallinna linnale kuulub kogu ettevõttest 34,7%.

"Kõik investorid, kes on ettevõttesse investeerinud, ootavad tulukust," märkis Marosov.  Tema sõnul on Tallinna Vesil palju huvirühmi, kes on ettevõtte käekäigust huvitatud - tarbijad, aktsionärid jne. Dividendide väljamaksmine oli üks viis leida parim lahendus huvide rahuldamiseks.

Tallinna linnavalitsus tõstis eelmise aasta lõpus maamaksu, millest saadava tulu lubas investeerida ühiskanalisatsiooni arendusse.

"Ma ei oska kommenteerida, mida linn dividendidega teeb," märkis Marosov. Ta lisas, et Tallinna Vesi investeerib sel aastal rohkem kui eelmisel aastal.

14. märtsi Eesti Päevaleht kirjutas, et Tallinn võtab tänavu AS-ist Tallinna Vesi omanikuna 86,4 miljonit krooni dividende ehk mõnevõrra enam kui eelarves prognoositud 71 miljonit. Abilinnapea Taavi Aas ütles toona, et lisalaekumine linna poolt vaadates igal juhul tervitatav, ent vee-ettevõtte suurema dividendide tulu tõttu tänavust kanalisatsioonitööde mahtu tõenäoliselt siiski ei tõsteta.

Tallinna Vesi suurim aktsionär on Prantsuse ettevõte United Utilities Tallinn B.V., kellele kuulub 35,3%. 8,78% kuulub Nordea panga esindatud klientidele ning 6,8% klientikontole, mida esindab Morgan Stanley.