ASi Tallinna Vesi nõukogu esimees Bob Gallienne ja juhatuse esimees Ian  Plenderleith kohtusid täna Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja abilinnapea Deniss Boroditšiga, teatas Tallinna linnavalitsus.

Kohtumisel võeti kokku Tallinna linna ja AS Tallinna Vesi vahel viimasel ajal toimunud läbirääkimiste tulemused kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamise osas. Sellekohane leping kirjutati alla 2007. aasta novembris Tallinna raekojas ning see nägi ette pealinnas kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamise aastatel 2008-2011.

Leping vaadati nüüd läbi ning arvesse võeti nii muutunud majandusolukorda kui ka langenud ehitushindu. Saavutati kokkulepe, et kanalisatsioon ja veevärk ehitatakse valmis ühe kolmandiku võrra ehk ligikaudu 500 miljoni krooni võrra odavamalt. Seejuures odavneb kanalisatsiooni ja veevärgi ehitus juba tänavu 75 miljoni krooni võrra, kusjuures ära tehakse kogu varem kavandatud töö.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff selgitas, et lepingu järgi ehitab Tallinna Vesi aastaks 2011 välja kanalisatsioonisüsteemi Tallinnas ning linn kompenseerib selle ehitusmaksumuse perioodi jooksul, mida lühendati 2017. aastalt kolme ja poole aasta võrra. "Kuna ehitushinnad on vahepeal langenud, siis langes ka kanalisatsioonisüsteemi väljaehitamise hind," lisas Koff.

Homme esitatakse eelnõu Tallinna linna ja Tallinna Vee vahel sõlmitud kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamise lepingu muutmise kohta läbiarutamiseks Tallinna linnavalitsuse istungile.

Linnavalitsus ja Tallinna Vee juhtkond vahetasid ka informatsiooni üleriigilise seadusandluse olukorrast veemajanduse valdkonnas. Lepiti kokku edasistes läbirääkimistes järgmise aasta veetariifide osas.