Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli tegi tänasel aktsionäride koosolekul ettepaneku võtta päevakorrapunktist maha kasumi jaotamise ettepanek, kuid aktsionärid ei kiitnud seda pärast kümneminutilist mõttepausi heaks.

Tallinna Vesi otsustas mitte teha eraldisi reservkapitali ja jaotada aktsionäride vahel 230 010 000 krooni, millest A-aktsia omanikele makstakse dividende 11,50 krooni aktsia kohta ja B-aktsia omanikule 10 000 krooni aktsia kohta.

Jaotamata jääb 65 957 781 krooni. Dividendid otsustati aktsionäridele välja maksta 12. juunil. Mutli ütles Päevaleht Online´ile, et kasumi jaotamises on mõned asjad linna jaoks ebaselged, kuid ta ei soovinud neid esialgu täpsustada. "Me vaatame läbi omanike keskliidu juriidilise analüüsi, arutame seda teemat homme linnavalitsuse istungil ja siis anname teada oma seisukoha," märkis Mutli.

Ka ei soovinud ta veel täpsustada, miks jäi Tallinna linn seekord erapooletuks ega hääletanud kasumi jaotamise vastu.

Omanike keskliidul valmis täna juriidiline analüüs, mis käsitleb konkurentsiameti kohustusi ja võimalusi sekkuda Tallinna Vee hinnapoliitikasse. Liidu peasekretär Taavi Madiberk ütles, et Tallinna Vesi on monopoolses seisundis turgu valitsev ettevõtte ning tuginedes konkurentsiseadusele ja riigikohtu praktikale on konkurentsiametil mitte ainult õigus, vaid ka kohustus sekkuda.

"Õiguslik analüüs kummutab väited, et kuna Tallinna linnavalitsuse näol on tegemist haldusorganiga, pole konkurentsiametil võimalust sekkuda. Asjaolu, et hinnad kehtestab kohalik omavalitsus, ei muuda seda, et tsiviilsuhetes rakendab neid Tallinna Vesi ja seeläbi alluvad need konkurentsuameti kontrollile," rääkis Madiberk.

Tema sõnul ootab omanike keskliit vastavale märgukirjale konkurentsiameti vastust ning on valmis kaaluma kaebuse esitamist Tallinna halduskohtusse juhul, kui amet ei pea võimalikuks sekkuda.

Tallinna Vee juhatusse kuuluvad esimees Ian Plenderleith, tootmisdivisjoni direktor David Hetherington ja finantsdirektor Siiri Lahe. Ettevõtte nõukokku kuuluvad esimees Robert John Gallienne, Steven Richard Fraser, Kevin Starling, Matti Hyyrynen, Tallinna linna esindajad Rein Ratas, Elmar Sepp, Deniss Boroditš ja sõltumatud liikmed Valdur Laid ja Mart Mägi.