Tallinna abilinnapea Toomas Vitsuti sõnul ei ole kino praegune operaator filmide näitamisest Kosmoses enam huvitatud, sest seal käib liiga vähe rahvast ning kino ei too tulu. MPDE-l on praegu linnaga 2006. aasta maini kestev rendileping, mille kohaselt maksavad nad Tallinnale kuus 31 000 krooni üüri, kirjutab Postimees.

“Kui operaator majas lõpetab, pole meil ka mingit head ideed, mida hoonega edasi teha,” põhjendas Vitsut linnavalitsuse otsust hoone hoolimata Kesklinna valitsuse vastuseisust müüki panna. Müügiotsuse peab veel heaks kiitma volikogu.

MPDE käest Postimees eile kommentaari ei saanud, sest firma esindaja jättis kinohoonega seotud küsimustele vastamata.

Kui nõukogude ajal tegutses Tallinnas üle kümne kino, siis taasiseseisvunud Eestis on neid riburada pidi suletud. Tänavu detsembris paneb uksed kinni Sõpruse kino ning kui ka pealinna suurima kinosaaliga Kosmoses enam filme ei näidata, jääb ainsa kinona järele kaks aastat tagasi rajatud 11 saaliga Coca-Cola Plaza.

Kesklinna vanem Keit Pentus ütles eile Postimehele, et on kinohoone müümisele vastu, sest pärast ei saa linn enam kontrollida, millega seal tegelema hakatakse.

“Kesklinna arvamus on, et kino näitamine võiks seal jätkuda,” lausus Pentus. “Kui ühel ettevõtjal see ei õnnestu, ei tähenda, et hoone tuleks kohe maha müüa ja et seal pole võimalik kino näidata.”