Haabersti linnaosas asuval 3,65 hektari suurusel planeeritaval maa-alal asuvad Astangu tänava krundid liidetakse ja moodustatavale elamumaa sihtotstarbega krundile määratakse ehitusõigus viiele kaheksakorruselisele elamule. Detailplaneering teeb ettepaneku muuta Tallinna üldplaneeringut, et metsade, parkide ja looduslike haljasalade ala muutuks korruselamute alaks, teatas BNS.

Skanska EMV-le kuuluv Astangu 19 kinnistu on sihtotstarbeta, samuti on sihtotstarbeta Astangu 19a kinnistu, mille omanik on kinnistusraamatu andmeil füüsiline isik. Lisaks jääb planeeringualale ka reformimata riigimaad.

Detailplaneeringu koostamist taotles Skanska EMV 2006. aasta sügisel.

Tallinna linnavolikogu otsustas istungil ka kehtestada Kesklinna linnaosas asuva 0,12 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud Turu 4 kinnistu detailplaneeringu, milles on määratud ehitusõigus elamumaa sihtotstarbega Turu 4 krundile nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kuni 18 korteriga elamu rajamiseks.

Turu 4 kinnistu omanik on Fenton Ehitus OÜ. Lisaks jääb planeeritud maa-alale osa Turu tänava maa-alast, mis on jätkuvalt riigi omandis.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2003. aastal registreeritud avaldusega eraisik, kes soovis kinnistule ehitusõiguse määramist. Planeeringu koostamise õiguse üleandmiseks sõlmiti mullu leping Tallinna linnaplaneerimise ameti, OÜ Planeerimisbüroo DiaLoog ja OÜ Barholm Holding vahel.