Eurotrade Group OÜ tegevdirektor Maire Paakspuu ütles ETAle, et tänaseks planeeritud pealinna ja Aegna saare vahelise laevaliikluse alustamine lükkub järgmisele neljapäevale, kuna laevadokumentide vormistamine võttis eeldatust enam aega.

Laev hakkab sõitma peamiselt firma oma rahaga, väiksema osa kuludest hüvitab ka linna sihtasutus Homne Tallinn, kuhu on vahendeid annetanud Tallinna Sadam.

Edasi-tagasipileti hind hakkab maksma 100 krooni, pensionäridele ja õpilastele 70 krooni. Laev sõidab teisipäeval, neljapäeval, reedel, laupäeval ja pühapäeval. Neljapäeval sõidab alus ka Naissaarele.

Saarel on laevaliikluse alates avatud üks kauplus-kiirtoidukoht, mis asub sadama lähedal. Samuti on saarel lahti ASi Flora ligi 30kohaline puhkemaja.

Regulaarne laevaliiklus Tallinna ja Aegna vahel töötas viimati 1998. aastal, mil linna dotatsiooniraha abiga korraldas liiklust Saaremaa Laevakompanii 150 reisijat mahutava laevaga Kloogarand. 1998. aastal käis Aegnal 7931 inimest.

1999. aastal linn enam regulaarliiklust Tallinna ja Aegna vahel suveks käima ei saanud. Mullu loobus linnavalitsus dotatsiooni maksmisest sootuks ning Aegnale sai vaid erikokkuleppel kas mõne kalalaeva omanikuga või reisilaeva Stefani haldajatega.

Aegna saare pindala on ligi kolm ruutkilomeetrit ning saar kuulub Kesklinna haldusalasse. Alalisi elanikke saarel pole. Nõukogude ajal asus saarel piirivalveüksus. Aegna all asuvad tsaariaegsed katakombid, mis on ohutuse eesmärgil suletud.