Eile algas Tallinnas Kalevi spordikompleksis viimast korda peetav Eesti suurim ehitusmess Rebuilding, mis seni on neli aastat toimunud Pirita näitusekompleksis.

7.-10. maini peetaval ehitusmessil on näitusepinda ligi 2500 ruutmeetrit, ütles messi korraldava AS Expoprojekti projektijuht Reet Sink.

Tallinna ja Kalevi spordihallides on väljas peamiselt ehitusdetailid ja -tarvikud, tööriistad ning tööohutustarbed. Kalevi Keskstaadionil tutvustavad messil osalejad peamiselt ehitusmasinaid ja tellinguid.

Messil osaleb 110 firmat kokku kuuest riigist. Lisaks Eestile on messil esindatud ka Soome, Rootsi, Läti, Saksa ja Poola ettevõtted.

Messi raames toimub kokku seitse ehituse, ehituse rahastamise ja kinnisvaraäri teemalist seminari ja konverentsi, mida viivad läbi ehitus-, liisingu- ja kindlustusfirmad, samuti Tartu ülikool, Põllumajandusülikool ja Hoiupank.

Tänavune Rebuilding on viimane. Eesti Näitused omandas Rebuildingu kaubamärgi ning liidab selle järgmisel aastal omakorraldatud messiga Eesti Ehitab. Eesti ei kannata mitut ehitusmessi välja, ütles Eesti Näituste arengudirektor Siimu Loogma.

Rebuilding on Eesti suurim ehitusmess, millest möödunud aastal võttis osa 11 riigi 300 firmat. Eestis korraldatakse peale Rebuildingu veel kolme ehitusalast messi: 21. Sajandi Kodu, Eesti Ehitusturg ja Eesti Ehitab.

EPL