Tänavusel messil “Eesti ehitab” on väljapanekuga esindatud 250 firmat. Korraldajate väitel tuli umbes 30 ettevõttele ruumipuuduse tõttu osalemine ära öelda.

VALIK EHITUSPOODIDES PAKUTAVAST OLULISELT SUUREM. Messi projektijuhi Epp Sultsmanni sõnul saavad inimesed näitusel hea ülevaate turul pakutavatest toodetest, sest ehituspoodides tehakse paratamatult mingi valik, mida müüki panna ja mida mitte.

“Siin saab inimene aga tooteid ise näha ja teistega võrrelda,” lisas ta.

Sultsmanni sõnul esitlevad firmad tänavu päris palju uudistooteid. Näiteks vee- ja küttetorustikega tegelev AS Begores tutvustab hoone kütmiseks kasutatava puitgraanuli põleti uuenenud komplekti, mis koosneb katlast, põletist ja graanulite etteande süsteemist. Begorese juhataja Rain Meier märgib teise uuendusena plast-alumiinium-plast kihtsein-veetoru, millel on väiksem paisuvus kui tavalistel plasttorudel. Firma esitleb esmakordselt ka vesipõrandakütte automaatset kontrollerit, mis juhindub toasoojuse reguleerimisel välistemperatuurist.

Ehitus- ja kaevamistehnikaga tegeleva AS-i EM-Serv müügijuhi Aleksandr Smirnovi sõnul tutvustab nende firma mitmete võimalustega hüdrokraani.

SEADMEID KORTERIÜHISTUTELE. Keskkütte ja tööstusautomaatikaga tegelev AS Danfoss soovib messil leida kontakte kortermajade elanike ja korteriühistute juhtidega.

##“Kuna ühistute finantseerimine on muutunud lihtsamaks, siis loodame, et nad hakkavad oma küttesüsteeme uuendama,” ütles AS Danfoss müügijuht Marko Moring. Tema sõnul on pikka aega turul olnud firmal raske üllatada suurtellijaid ja ehitajaid. “Nemad tunnevad meid juba niigi,” lisas Moring. Müügijuhi sõnul on mitmed nende esitletavad tooted juba mõnda aega tootmises, kuid pole olnud Eestis seni aktuaalsed.

Saku Metalli turundusjuhi Siret Seederi sõnul lähevad nemad messile oma uuenenud firmat tutvustama.

“Oleme palju muutunud. Enne olime suunatud suurklientidele, nüüd pöörame rohkem tähelepanu ka väiksematele tellijatele ja eraisikutele,” selgitas ta. Messile minnakse eelkõige ennast näitama, oma mainet parandama ja kinnistama. “Sellest tulevat kasu ei saa mõõta finantsnumbrites. Me ei eelda, et järgneks plahvatuslik tung meie juurde,” lisas Seeder.

Turundusjuhi sõnul tutvustab ka Saku Metall uudistooteid, kuid ta ei tahtnud veel täpsustada, mis need on. Seederi sõnul on mess hea koht uuenduste esitlemiseks. “Läbi mingi teise kanali võib info veidi arusaamatuks jääda. Messil saame uusi asju põhjalikult lahti seletada,” lisas ta.

Ehitusmess on avatud kuni laupäeva õhtuni. Pilet täiskasvanutele maksab 70 krooni, õpilastele ja pensionäridele 40 krooni.