Üks korter asub Pirital, Meerhofi majas, mille hinnaks oli 950 000 eurot. 467 ruutmeetrine penthouse-korter koos terrassi ja katuseaedadega oli majas viimasena müümata.

Teine korter asub aadressil Tatari 25, 5-toaline ja 299 ruutmeetrine korter maksis internetiotsinguga välja tuleva kuulutuse järgi 869 000 eurot. Tatari tänava büroo- ja eluhoone arendajaks on luteri kirik ehk Kiriku Varahaldus OÜ.

"Korterite hinnad olid ligi 1 000 000 eurot. Mõlema korteri puhul oli tegu värskelt, vaid mõned kuud tagasi turule tulnud korteritega," kommenteeris Baltic Sotheby's International Realty tegevjuht Sveta Grün.

Grün sõnas, et kuigi varasemalt on luksuskinnisvara müümine olnud pigem pikaajaline protsess, siis 2015. aasta on toonud turule päris suure hulga ostuhuvilisi, kes on valmis soetama kinnisvara Tallinnas mõne Euroopa suurlinna hinnaklassis. Teisalt on aga eliitkinnisvara pakkumisi vähe ja tihti tuleb ette olukordi, kus potentsiaalsed ostjad eelistavad teatud piirkonda või kinnisvara kriteeriumeid ning neile väga midagi pakkuda ei olegi.

Väga aktiivne on ka kõrgklassi üürikorterite turg, kuhu liigituvad korterid hinnaklassis 2000 - 2500 eurot/ kuus. Sveta Grün kommenteeris, et sellistele korteritele leiab üürilise maksimaalselt paari kuuga.

"Klientide arv, kes on valmis soetama kinnisvara 1 -2 miljoni euro eest on viimaste aastatega järjest kasvanud. Samas tasuks suhtuda skeptiliselt müüti, et teatud ostjad raha ei loe ja on valmis ükskõik mis hinnaga endale elamispinna soetama. Arhitektuur, siseinterjöör, sisustus ja kaunis ümbrus on märksõnad, mis luksuskinnisvara iseloomustavad. Kui kinnisvara on kvaliteetselt ehitatud ja viimistletud, oskavad ka ostjad seda hinnata. Kinnisvara peab oma hinnale vastama."