1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on uute korterite osakaal varasemate aastatega võrreldes kasvanud, moodustades hinnanguliselt kolmandiku pealinnas müüdud korteritest. Üha rohkem on neid, kes saavad teama sõnul endale lubada uut korterit uues hoones.

Teine grupp inimesi hoiab Vahteri sõnul praegu pigem enda vana, kuid reaalselt üleliigse korteri endale ja seepärast on neid järelturul suhteliselt vähe saada. "Vanade korterite turg on patiseisus ja hinnadki uutega võrreldes pigem kõrged,” lisas ta.

Vahteri sõnul pole hinnad peale Tallinna ja paari suurema linna kuskil Eestis taastunud. Väga soodsalt müüakse üle Eesti koos maaga suuri talukomplekse. Ning isegi paljud majad Tallinna lähedal, näiteks Laulasmaal või Kloogarannas on omaaegsest tasemest 30-40 protsenti odavamad, rääkis Vahter.

Aprillis tehti Tallinnas 30 protsenti vähem korteritehinguid kui märtsis. “Kuigi turuaktiivsus oli madal, siis raha liikus heldelt ja tehti keskmisest rohkem suuri, miljonini küündinud tehinguid,” kommenteeris Vahter.

Tallinna korteri keskmine ruutmeeter langes märtsiga võrreldes ühe protsendi 1660 euroni, kuid oli mullu aprillist 4,4 protsenti kõrgem. Kalleim korter müüdi 980 000 ning odavaim 5000 euroga.

Aprillis müüdi Tallinnas 31 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kümne võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 1 020 000 ning soodsaim 18 000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi kolm elamumaa krunti, mis on viie võrra vähem kui märtsis.