Tallinna kinnisvaraturg on viimasel ajal jälle märgatavalt elavnenud, firmad teevad sooduspakkumisi ning korteriruutmeetri hind on langenud peaaegu kaks korda, kirjutab Pealinn.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel arvab, et kinnisvaraturu elavnemine viimasel ajal on täiesti loomulik nähtus. Elamispindade hinnad langevad objektiivsetel põhjustel. Ehitajad on sunnitud hindu alandama, sest turg soikus mõni aeg tagasi täiesti.

Seetõttu tekkisid paljudel firmadel probleemid laenu tagasimaksetega, karmistunud pangapoliitika muutis aga paratamatuks mitmete laenude refinantseerimise. Juba valmis objektide hooldamine (kütmine, valvamine jne) nõuab firmadelt samuti omajagu väljaminekuid.

Mida kaugemal on elurajoon linnast, seda raskem on teda hooldada ja seda vähem on lootust, et kortereid õnnestub müüa. Juba praegu maksab paljudes uutes elamukvartalites ruutmeeter vähem kui 20 000 krooni, nii et ostudeks on praegu väga soodus aeg.

Kinnisvarabüroo Uus Maa projektijuhi Pavel Ivanovi sõnul on tema praktikas suuremal osal juhtudest makstud kinnisvara eest sularahas. Ka Pindi Kinnisvara projektijuht Angelina Ilizina kinnitab, et on kliente, kellel ei ole kinnisvara soetamiseks laenu vaja.