Tallinna Ettevõtlusameti andmetel on perioodil jaanuarist maini Tallinna majutusettevõtetes peatunud 430 500 turisti (+15%) ja nende poolt veedetud kokku 711 700 ööd (+20%). Viimastel kuudel (aprill-mai) on suurenenud ka siseturistide arv.

„Positiivset arengut mõjutasid esimesel viiel kuul elanike reisimisaktiivsuse suurenemine, soodsad majutuspakkumised,“ ütles ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.

Turistide arvu suurendas oluliselt jaanuarikuus toimunud EM-võistlused iluuisutamises, lihavõttepühad aprillis ja ka Metallica kontsert.

„Islandi vulkaanipurske tuhapilv, mis peatas Eesti kohal lennuliikluse aprillis ligi nädalaks, väga olulist mõju Tallinna turismile ei avaldanud,“ lisas Jürgenson.

Kõige enam on turiste saabunud Soomest, Venemaalt ja Rootsist.

Prioriteetsete sihtturgude lõikes suurenes esimese viie kuu jooksul kõige rohkem, 50% võrra turistide arv Venemaalt ja Soomest 16% võrra. Samuti peatus Tallinna majutusettevõtetes rohkem lätlasi, britte ja sakslasi. Võrreldes 2009. aastaga saabus 4% võrra vähem külastajaid Rootsist ja 14% võrra Norrast.

Linnakülastustest olid perioodil jaanuarist maini 72% puhkusreisid, 27% ärireisid ja 1% muudel põhjusel reisid.

Vanasadamas teenindatud reisijate arv on esimesel viiel kuul kasvanud 9% võrra, mis teeb kokku 3 556 147 reisijat. Lennureisijate hulk on 4% võrra vähenenud ja viie kuue kuu jooksul on lennureisijaid kokku 634 560.