Veebruari teisel nädalal läbi viidud TNS Emori igapäevakaupade hinnaseirest selgus, et Tallinnas on jaekettide hinnatasemed võrreldes jaanuarikuuga märgatavalt ühtlustunud. Kui jaanuaris erines soodsaim ostukorv viie kaupluse keskmisest keskmisest 4% ja kalleim 9%, siis veebruaris olid käärid vastavalt vaid 3% ja 5%, teatab TNS Emor oma koduleheküljel.

Üheks põhjuseks, miks hinnatasemed olid sarnasemad, võib uuringu projektijuhi Mari-Ann Bankieri hinnangul pidada rohkeid toodete sooduspakkumisi. Kõige enam oli vaadeldud toodete hulgas eripakkumisi Selveris ja Rimis.

Hinnad fikseeriti 11. veebruaril järgmistes Tallinna kauplustes: Lõunakeskuse Säästumarket, Mustamäe tee Maxima, Lasnamäe Prisma, Ülemiste Rimi ja Torupilli Selver.

TNS Emori igapäevakaupade hinnaseire viiakse läbi kord kuus Tallinna viie suurema jaeketi kauplustes. Igal uuringuperioodil valitakse välja jaekettide konkreetsed poed, kus ostetakse uuringus kaardistatavaid tooteid. Hinnad fikseeritakse kassatšeki alusel.

Hinnaseire aluseks on pere ühe kuu ostukorv, mis hõlmab pere-eelarves olulisema kaaluga tooterühmi. Ostukorvi arvutamisel tuginetakse statistikaameti pere-eelarve uuringu andmetele tooterühmade tarbitavate koguste kohta ning TNS Emori hinnaseire andmetele.