Tööandjate keskliidu poolt algatatud majandusfoorumil "Tuulelohe lend 2009" antakse diagnoos majanduse tervisele, otsitakse ravivõtteid olukorra parandamiseks ja majanduskasvu taassünni eeldusi.

Konverentsi läbiv küsimus on: kes süütab valguse tunneli lõpus? On see riik, ettevõtjad või hoopis IMF?

"Riigi käekäik saab olla täpselt nii hea, kui tema ettevõtjate oma," ütles tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi. "Ka töövõtjate sissetulek sõltub ikka ja ainult ettevõtja võimalustest. Lootkem siis, et valguse süttides on meie ümber piisavalt veel neid, kelles ettevõtlikkuse vaim pole kadunud," lisas Veskimägi.

Viie aasta jooksul on "Tuulelohe lend" kujunenud riigi ja ettevõtjate oluliseks dialoogi kohaks, kus kujundatakse Eesti ettevõtluskeskkonda.

"Oleme veendunud, et kui tuulelohe lennutamiseks parasjagu tuult ei ole, ei pea veel masendusse langema," lisas tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis. "Arutame tõsiseid küsimusi mängulisemas vormis. Monolooge ja kodus valmis mõeldud mõtteid asendab julge improvisatsioon ja vahetu arutelu."

Konverentsil osalevad teiste hulgas president Toomas Hendrik Ilves, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna, OECD vanemanalüütik Annabelle Mourougane, Nordea Pank Eesti juhatuse esimees Vahur Kraft, investeerimispankur Veikko Maripuu, Eesti Panga asepresident Andres Sutt, Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive, Briti suursaadik Peter Carter jt.