Iga Targa Kodu omanik saab oma koduga suhelda korterisse paigaldatava puutetundliku ekraani abil või ka kodust eemal olles interneti teel, teatas projekti arendaja Landscape Invest.

Ettevõtte projektijuhi Märt Mathiseni sõnul on tänapäeva moodsad majad täis arvuteid ja erinevaid süsteeme, mis pahatihti ei suuda omavahel koostööd teha ja vajavad igaüks eraldi lähenemist.
„Teatud kombineeritud lahendusi on varem kasutatud luksuslikumates eramajades ja kõrgema klassi büroohoonetes, kuid nii terviklikku integreeritust pole siiani suudetud pakkuda. Meie Tark Kodu on teadaolevalt Baltikumi esimene sellise terviklahendusega elamu,” rääkis Mathisen.

Targa Kodu juhtsüsteem optimeerib korteri ekspluatatsioonikulusid ning suurendab kasutusmugavust. „Näiteks palava toa puhul otsustab Tark Kodu, kas on vajalik käivitada sisemine jahutussüsteem või on otstarbekam juhtida tuppa välisõhku. Tühjaks jääva korteri valve alla panemisega lülituvad samaaegselt välja ka liigsed voolutarbijad. Lisaks on igal elanikul pidev ülevaade kütte- ja elektrikuludest ning kuu kokkuvõtete majahaldajale edastamise eest hoolitseb samuti Tark Kodu,” toob Mathisen mõned näited.

Targa Koduga on võimalik suhelda ka interneti teel. Seetõttu kuuluvad potentsiaalsete korteriomanike ringi kindlasti ka inimesed, kes Tallinnas püsivalt ei ela, kuid vajavad pealinnas mugavat peatumispaika – neid peaks köitma võimalus oma korteril igast ilmanurgast silm peal hoida ning vajadusel see oma tulekuks ette valmistada.

Targa Kodu tehnoloogilise lahenduse töötavad välja Eesti ettevõtted AS Eltron ja Yoga Intelligence AS.

Neljakorruselise 85 korteri ja majaaluse garaažiga hoone projekteerisid Harry Klaar ja Kätlin Saks arhitektuuribüroost On Arhitektid. Eraldi tähelepanu on pööratud ka sisekujundusele, kus kliendil on võimalik valida nelja kõrgel tasemel sisekujunduspaketi vahel. Sisekujunduse töötasid välja sisearhitektid Jan Joonas Graps ja Ken Kristjan Ruut, kes on muuhulgas tuntud ka mööblisarjade Incognito ja Woodoo loojatena.
Ehituse peatöövõtja on Eventus Ehitus ja korterite müüki teostab ERI Kinnisvara. Maja valmib järgmise aasta märtsis.