Neljapäeval allkirjastasid meelelahutuskontsern BDG ja Ida-Euroopa kinooperaator InterCom Ltd ühise ettevõtte asutamise koostöölepingu, teatas BDG Delfile.

Projekt näeb ette hoonesse ning kavandatud juurdeehitustesse integreeritud kultuuri- ja vabaaja keskuse rajamise. Peale kobarkino on uude keskusesse planeeritud multifunktsionaalne saal teatrietenduste, muusikalide, kontsertide ja suurkonverentside jaoks. Keskusesse tulevad raamatu- ja muusikapood, konverentsikeskus, reisibüroo, mitmed restoranid ja kohvikud, uue meedia keskus, video-, tarkvara ja mängude keskus. Samuti terviseklubi, kunstigalerii, tantsustuudio ning mitmesuguseid teisi vaba aja veetmise võimalusi. Sakala Keskusesse kolivad ka Eesti Filmi Sihtasutus, Tallinnfilm, Kultuurkapital ja mitmed teised kultuuriinstitutsioonid.

InterCom’i asepresidendi Arpad Abonyi sõnul on InterCom Balti turule sisenemist ette valmistanud üle kahe aasta. “Oma esimese investeeringu kavatsema teha Eestisse, kuna näeme siinsel turul suurt potentsiaali,” ütles Abonyi. Tema sõnutsi on Eestis arenguruumi nii kinokülastajate arvu kasvu kui ka soodsama piletihinna osas.“Sakala Keskuse tervikidee on pakkuda mitmekesist meelelahutust ja vaba aja veetmise võimalusi,” märkis Abonyi.

Firma InterCom on Ungari päritolu filmi-, video- ja DVD- levitaja ning kinooperaator, mis on tänaseks tõusnud Ida- Euroopas juhtivale positsioonile. 1989. aastal asutatud firma loojaks on ungari päritolu tuntud Hollywoodi produtsent Andrew Vajna, keda meelelahutusmaailm teab selliste kassahittide nagu Terminator 2 ja 3, Rambo ja Die Hard seeriate, American Rhapsody ja Evita produtsendina.

BDG juhatuse esimees Peeter Rebane ütles, et ühise firma asutamisleping on paar aastat kestnud läbirääkimiste tulemus. “Uue operaatori turule sisenemine tõotab tuua suuri muudatusi Baltikumi meelelahutusmaastikul, sest lisaks Eestile on plaanis võimaluse avanedes laieneda ka Lätisse ja Leetu,” ütles Rebane.

1994. aastal asutatud BDG on kogu Baltikumis tegutsev meelelahutuskontsern, mille tütarettevõtted tegelevad kontserdikorralduse, filmi- ja videolevikuga, kinode, ööklubide ja lounge’ide haldamisega, samuti välismaiste artistide maaletoomisega. BDG kogukäive Baltikumis ulatus 2002. aastal 60 miljoni kroonini.