Ette on valmistatud Liiklusseaduse muudatus mille kohaselt täpsustatakse, et ka väljaspool teed sõidukit juhtides peab juhil olema mootorsõiduki või maastikusõiduki juhtimisõigus. Samuti ei tohi ka väljaspool teed mootorsõidukit või maastikusõidukit juhtides juht olla joobeseisundis või alkoholi piirmäära ületavas seisundis.

Meil pole midagi nõude vastu, et rooli istudes peab juht olema kaine, sõltumata sellest kas ta liigub teel või väljaspool seda. Endastmõistetavalt peabki juht olema kaine, sõltumata sellest kus ta liigub.

Oleme aga kategooriliselt selle nõude vastu, et väljapool teid liigeldes peab juhil olema juhtimisõigus. Selle seadusetäienduse rakendamisega võetakse ära seaduslik võimalus talulastel ja noorukitel (neil puudub juhtimisõiguse taotlemise võimalus tulenevalt nende noorusest) õppida tehnikat juhtima ja abistada oma vanemaid põllutöödel.

Reaalses praktikas hakkavad talulapsed maast madalast tegema traktoritega ja muude mehhanismidega põllutöid, esialgu vanemate juhendamisel ja järelvalve all, kogemuste ja vilumuse omandamisel ka iseseisvamalt.

Talulapsed tahavad ise osaleda tööõppimise ja tööprotsessis ning kui neid seadusega keelata seda tegemast, kasvatame lastes protestimeelt oma riigi vastu. Taluperel peab jääma õigus otsustada selle üle ise, kas talulapsed osalevad talutöödes või ei ja me ei soovita seadusandjal sundida talupere liikmeid seadust rikkuma.

Lõppude lõpuks vastutab iga lapsevanem oma lapse tegude eest, sõltumata sellest kas tal on juhilubasid või mitte. Talupõldudel, aga ka talumetsas, ei tohi liigelda ilma peremehe loata ükski teine liikleja. Seega puuduvad seal teised liiklejad, keda talupereliikmed oma põllutööde tegemise käigus ohustaksid. Taluliit rõhutab taas – sihtrühmi puudutavate esindusorganisatsioonide kaasamine eelnõude ettevalmistamise protsessi aitab kaasa eelnõude kvaliteedile.

Põhjamaades ja mujal Euroopas on see täiesti loomulik nähtus, et tööde kõrgperioodil teevad masinatega põldudel tööd nii naised kui ka lapsed, lõpetas liit oma emotsionaalse avalik pöördumise.