Laevad kruiisituristidega külastasid Tallinna üheksal korral, teatas Tallinna Sadam.

Talvekruiiside hooaeg sai alguse 27. novembril, mil Tallinna külastas kruiisilaev Black Watch briti turistidega pardal. Esimesel Jõulupühal väisasid Tallinna Rootsist pärit kruiisireisijad, kuid põhiosa ehk ligi 11 500 pühadeaegset kruiisituristi tuli Venemaalt.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul oli võrreldes eelmise talvega sel hooajal talvekruiise kahe võrra rohkem.

“Viimaste aastate kogemus näitab, et Tallinn on kruiisituristide seas üha enam populaarsust kogumas ka talveperioodil ja seda nii naaberriikidest kui ka kaugemalt pärit külastajate näol,” märkis Arro.

Vene turistidega kruiisid peatusid Tallinnas seitsmel korral ning tõid linnaga tutvuma kokku 11 401 inimest. Tegemist oli Tallinki ja St. Peterline`i laevade nüüdseks juba traditsiooniks saanud Vene turule suunatud nn uusaastakruiisidega, mis on muutunud aasta-aastalt järjest populaarsemaks.

Esimene venelastest reisijatega talvekruiis saabus 30. detsembril ja viimane peatus Tallinnas 7. jaanuaril.

Arro sõnul näitas tänavune talvehooaeg tõusu nii ida- kui ka läänesuunalises huvis, võrreldes aasta varasemaga külastas Tallinna üks lisalaev Venemaalt ning esmakordselt ka laev turistidega Suurbritanniast.

Tallinna Sadam soovib järgnevate aastate talveperioodidel koostöös teiste Läänemereäärsete kruiisisadamatega meelitada Läänemere idaossa veelgi kruiisioperaatoreid suurematelt turgudelt, nagu näiteks Saksamaalt ja Ühendkuningriigist.

„Nii Tallinn kui ka teised Läänemereäärsed linnad on huvitatud kruiisituristide külastustest ka talveperioodil ning eeldused selleks on jõuluturgude, erinevad ürituste ja teotahte näol olemas,” sõnas Arro. Tallinna Sadama sadamaid läbis 2012. aastal rekordarv ehk 8,84 miljonit reisijat. Neist 441 624 olid kruiisireisijaid.