"Tallinnas töötab natukene alla poole Skype töötajatest ning kui nii võtta siis Tallinnas toodetakse pool sellest väärtusest, mida Microsoft ostis. Pigem on see suur tunnustus ja kinnitus sellele, kui võimsa asja me oleme Eestis valmis ehitanud," sõnas Tamkivi.

Kui vaadata Microsofti kahte viimast tehingut - partnerlust Nokiaga ning Skype ostmine, tekivad kohe kaks küsimust - esiteks, et kas ja kuidas on neil kahel tehingul omavahel olemas seos ning teiseks, et mis saab meie ekspertidest.

"Täna palkame inimesi juurde ning plaanime teha seda ka edaspidi. Microsoft omanikuna garanteerib meile selle, et meil on jõudu ja tugevust, et seda kasvu teha," sõnab Skype eesti juht ning lükkab ümber kõik mõtted, et Skype võiks Eestist ära kolida, vähendada oma inimesi või kuidagi muudmoodi marginaliseeruda suure konglomeraadi osana.

"Microsoft ostis Skype selle pärast, et tal on Skype vaja. Plaane ei ole segada kümneid miljoneid kasutajaid mingite muutustega ning enamus Skype arendusest, mis suure rahaga osteti on tehtud Eestis ning tehakse ka tulevikus Eestis," sõnas Tamkivi.

Lepingutingimused Microsoftiga

"Eile kirjutati alla leping ning selle järgi toimub siis Skype ostmine, kuid enne, kui see toimuks on tarvis, et see otsus käiks läbi kõik USA ja Euroopa regulaatorid, kuna tekkimas on turul olulist mõju omav ettevõttekooslus. Paar kuud toimub nende regulaatorite juures töö ning alles siis hakatakse tegelema organisatsioonide ühendamisega. Kokkuleppe osa on see, et Microsofti sees luuakse divisjon, mis hakkab kandma nimi Skype. Bränd ja Skype kasutajad on ju suur asi mida tegelikult osteti. Skype CEO hakkab andma vastust Microsofti CEOle," kommenteeris Tamkivi.

Skype Eesti juhi sõnul tekib tarkvarahiiu juurde uus divisjon või äriliin nimega Skype.

"Hetkel on olemas Windowsi divisjon ja Office divisjon, siis ende kõrvale tekib ka Skype divisjon," sõnas Tamkivi.

Skype liidetakse xBoxi ja Windows Mobile'ga

"Seda, mida Skype hakkab tähendama Microsoftile toote tähenduses ja kus täpselt teda kasutama hakatakse, selgitab Tamkivi, selgub täpselt ikkagi mitme kuu pärast, kuid juriidika ja ostu-müügi tehing on toimunud. Pärast seda jõutakse siis reaalsete tootearendusteni ehk kuhu Skype integreerima hakatakse," selgitas Tamkivi.

"Välja on öeldud, et Microsoft näeb suurt potentsiaali Skype ühendamisel oma toodetega näiteks xBox mängukonsoolide ja Windows Mobile rakendustega," lisas juht.

Skype jääb avatuks kõikidele platvormidele

"Eilsel lepingu allkirjastamisel kinnitati kõikide kasutajate ja meie klientide rahustamiseks, et Skype jääb avatuks väga paljudele operatsioonisüsteemidele ja platvormidele. Mac'i ja iPhone kasutajate hulgas on meil väga palju kliente ning sellise summa eest firmat ostes ei ole ju tulus hakata neid kraane kinni keerama," kõneles Tamkivi.

Tamkivi aga ei saanud rääkida midagi Microsofti kahe erineva tehingu, Skype ja Nokiaga, seostest ja tulemuslikkusest.

"Sellest ma kahjuks rääkida ei saa, kuid Skype ostu tuleks ikka täiesti erinevatehinguna vaadata, kuid huvitavaks hakkab minema," sõnas Tamkivi.

Microsoftiga ühes paadis olemise tugevateks külgedeks nimetab Tamkivi tarkvara firma poolt tulevat tugevust, investeerimisvõimalusi ning laia haaret.

Huvitava lisamõttena tuleb märkida, et Skype ostuks kulutatud Eesti Vabariigi riigieelarvest suurem summa on tarkvaratootja Microsofti 50 päeva vaba rahavoog.