Benu on Phoenix grupi Euroopa apteegikaubamärk ning Eesti on seitsmes riik, kus kaubamärk kasutusele võetakse, teatas Tamro Baltics.

“2012. aastal tuli Benu kaubamärk edukalt turule ning Hollandis, Ungaris, Šveitsis, Tšehhis, Lätis ja Leedus on juba ühtekokku 700 Benu nime kandvat apteeki – nüüd toome selle kaubamärgi ka Eesti apteegikülastajateni,“ ütles Benu Apteegi tegevust koordineeriv Tamro Eesti jaemüügijuht Tiina Varamäe.

Tamro investeeringute tulemusena saab ainuüksi sel aastal uue värske ilme 17 Benu Apteeki.

„Kuulumine üleeuroopalisse ketti võimaldab meil klientidele pakkuda ka senisest soodsamat hinda ja laiemat kaubavalikut,“ ütles Varamäe.

Benu ehk eesti keeles bennu on Egiptuse mütoloogiast pärit lind, fööniksi eelkäija, kes tõusis püha põõsa põlemisel leegist ning sümboliseerib päikest, elu, energiat, taassündi ja uuenemist.

Apteegid, mis kandsid seni Apteek1 nime ning mis ei kuulu Tamro Eesti omandusse, jätkavad tegevust Apteek1 nime all.

„Arendame jätkuvalt nii Benu Apteek kui ka Apteel1 kaubamärke, kuid kuna näeme Benu kaubamärgil tänu selle rahvusvahelisele ulatusele suurt potentsiaali, pakume apteekidele Eesti turul ka Benu Apteegi frantsiisi võimalust,“ kinnitas Tiina Varamäe.

Tamro Baltics on Baltimaade suurim ravimite hulgi- ja jaemüügiettevõte.