Registris on senisest oluliselt rohkem võimalusi otsida infot hangete, lepingute ja vaidlustuste kohta. Otsinguid saab salvestada, hankeid jagada ja e-kirjaga teavitusi tellida.

Kasutajateni jõuavad tegevuspõhise loogikaga ja värske välimusega info tellimine, hangete ja pakkumuste menetlemine. Register pakub paindlikke ja innovaatilisi e-hanke lahendusi, nagu hankedokumentide kooskõlastamine, osade eriaegadel menetlemise võimalus, integreeritud hankepass.

Uue teenusena lisandus e-kataloog, mis võimaldab lepingute raames toodete ja teenuste tellimist sarnaselt e-poega.

Uus register valmis tihedas koostöös hankijatest ja pakkujatest koosneva ekspertgrupiga. Uue riigihangete registri väljatöötamiseks koostati esmalt eelanalüüs koos prototüübiga, kaasates seotud osapooli ja eri huvigruppe.

Et register vastaks veelgi paremini kasutajate vajadustele, siis 2019. a jooksul lisanduvad dünaamiline hankesüsteem, kvalifitseerimissüsteem, turu-uuringud ja hankeplaanid.

Riigihangete registrit külastatakse keskmiselt 20 000 korda päevas. Eestis korraldatakse aastas üle 10 000 riigihanke, neist üle 90% e-hankena riigihangete registri teel.

Register valmis rahandusministeeriumi eestvedamisel koostöös rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse ja Nortal ASiga.