"Tihti kaotavad osad nõukogu liikmed arvamust avaldades oma väärikuse teisi labaselt sõimates. See ei räägi muust kui inimese matslikkusest," rääkis Siig. 

"See on pikaaegsete nõukogu liikmete tahe ja soov mitte ellu viia muutusi. Olles nõukogus 10-12 aastat nagu osad seal olnud on (näiteks Tea Varrak ja Kalev Lillo - toim.) ei olda altid ühelegi muutusele ja võideldakse kõige vastu. Küsitav on ka see, et Varrak oli enne EAS-i juhatuses ja siis tuli rahandusministeeriumi esindajana nõukokku. Samas võib öelda, et viimased nädalad on olnud küll Reformierakonna lõpuspurt IRL-i lõplikuks mahatampimiseks." See on ainult üks näide Siigi teravast kriitikast, mis avab riigile kuuluvas sihtasutuses toimuva telgitaguseid.

Lisaks selgitab ta, miks hääletas tema koos veel nelja nõukogu liikmega Andres Rannamäe juhatuse liikme kohalt tagasikutsumise vastu. Intervjuu kõrvalloos saab sõna ka Rannamäe ise, kus ta selgitab võimalikke edasisi samme, mida ta pärast nõukogu ametliku otsuse kättesaamist kavatseb astuda - nimelt on lisaks EAS-ile saanud tugevalt kahjustada ka Rannamäe enda maine.

Nüüd on aga vaja alustada puhtalt lehelt. Vähendada poole võrra Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu liikmete arvu, jätta nõukogust välja riigikogulased, poliitikud ja ametnikud, loetleb Siig ja soovib, et ümberkorralduste vajadust mõistaks ka vastne väliskaubanduse- ja ettevõtluse minister Anne Sulling.

Loe intervjuud SIIT.