Audiitor- ja konsultatsioonifirma Ernst&Young poolt korraldatava 2010. aasta konkursi finalistid on Peter Hunt (Wendre AS), Hellar Mutle (Bestra Engineering AS), Kuno Pindmaa (Charlot OÜ), Aivo Rosenberg (Toode AS) ning Taivo Piller ja Mart Haber (Shishi AS).

"Oleme harjunud nägema edukaid ettevõtteid, kuid hästi toimivatele organisatsioonide taga on alati tegusad, suurte ideede ja heade isikuomadustega ettevõtjad. Just neid inimesi soovime oma konkursiga esile tõsta," märkis Ernst&Young Baltic partner Ranno Tingas.

Tingase sõnul on ka väiksemate ja keskmise suurusega ettevõtjate hulgas palju selliseid, kelle kogemusest on teistel õppida. "Aasta Ettevõtja konkursil ei kõrvuta me suuri kontserne, vaid hindame edukaid ettevõtjaid, vaadates inimest numbrite taga," rääkis Tingas.

"Head juhtimisoskust ja sihikindlust on tegelikult näidanud kõik need, kes keerulistes majandustingimustes on suutnud endist kurssi hoida. Kuid mitmed meie finalistid on samal ajal kasvatanud eksporti ning oma tegevust viimase aasta jooksul isegi laiendanud."

Konkurss toimub Eestis juba kolmandat korda. Eesti Entrepreneur Of The Year (EOY) saadetakse kevadel Eestit esindama rahvusvahelisele ettevõtjate konkursile Monte Carlosse, millest võtavad osa enam kui 50 maailma riigi parimad ettevõtjad. Eesti osavõistluse võitja saab ühtlasi World Entrepreneur of the Year Academy eluaegse liikmelisuse, mis annab võimaluse luua suhteid maailma edukamate ettevõtjatega.

Eesti EOY 2010 žüriisse kuuluvad: Jaan Männik (Eesti Pank), Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Kristina Siimar (Swedbank), Ants Laos (Viru Keemia Grupp), Jüri Käo (NG Investeeringud), Heldur Meerits (ettevõtja), Andres Arrak (Mainori Kõrgkooli Ettevõtluse Instituut), Hans H. Luik (Eesti Ekspress) ja Indrek Sepp (Pristis AS. EOY 2009 võitja).