1990-ndate alguses polnud USA-sse minek aga sugugi lihtne. Priit tegi põhjalikku ettevalmistustööd, õppis omal käel selgeks inglise keele, läbis rahvusvahelise keeleeksami, hankis Ameerikas elavate sugulaste kaudu viisa ja sõitis siis IL-86-ga Moskva kaudu New Yorki.

Töötas seal ehitusel abitöölisena ning otsis samal ajal sobilikku ülikooli ja toetavat stipendiumi. Washingtoni lähedal Marylandi osariigis asuvas koolis, mille kasuks ta lõpuks otsustas, oli tugev filosoofia- ja kunstikallak ning see valmistas ette ka katoliku preestreid.See sobis Priidule hästi, sest ta huvitus tollal väga psühholoogiast ja filosoofiast. Tema vanaisa on vaimulik ja Eesti metodisti kiriku juht Aleksander Kuum, kellelt Põldoja arvab olevat pärinud julguse ja oskuse rahva ees esineda. Tema onu Leev Kuum on aga tuntud majandusteadlane. Ka Priit valis erialaks majanduse ja finantsid. „Ameerika sugulased soovitasid: õpi parem äri," meenutab ta. See oli õige valik, mis kaalus üle tudengielu koos pideva rahapuudusega.

„Elasin Ameerikas nädalaid nii, et mul oli viis dollarit taskus ja toitusin vaid 20-sendistest pakinuudlitest," kirjeldab ta karmi aega. Koolikoormus oli suur ja selle kõrvalt ei olnud võimalik tööl käia. Päästis tennis, sest treenerile maksti tundide eest hästi ja tänu treeneritööga teenitule ja kooli stipendiumile sai täidetud suur eesmärk: saada Ameerikas ülikoolidiplom ning leida seal sobiv erialane töö.