Intervjuus räägib Helenius, milline on musta mandri ärikultuur, millistes riikides Trigon ettevõtlust Aafrikas arendada tahab ja kellega koos investeeringuid tehakse. Muuhulgas tõmbab Helenius homses Ärilehes julgelt paralleele Aafrikas ja Venemaal äritegemise sarnasuste vahel.

"Rahvastik kasvab seal väga kiiresti - Sahara kõrbe aluses piirkonnas elab täna miljard inimest ning juba 2050. aastaks ennustatakse sinna kolme miljardit. Samal ajal toimub kiire linnastumine, mistõttu inimesed ei kasvata enam endale ise toitu. Dar es Salaamis (linn Tansaanias-toim.) elas 30 aastat tagasi 500 000 inimest, täna elab seal 5 miljonit inimest, paarikümne aasta pärast ennustatakse rahvaarvuks kuni 20 miljonit inimest.  Seetõttu impordib Aafrika ka järjest rohkem toitu ja tarbimine kasvab samuti tohutu kiirusega. Võimalused on seega piiritud," selgitab Helenius investeeringute tagamaad.

Samuti räägib Helenius oma investeeringutest Ukrainas, kus Trigon Agrile kuulub ulatuslikult põllumaad, osaliselt ka sealse sõjatandri lähedal Harkivis. „Õnneks ei ole me sõjale jalgu jäänud ja meie eksport ei ole kannatanud. Me ekspordime läbi Odessa sadama ja õnneks ei saanud sellest linnast lahinguvälja," rääkis Helenius. Lähemalt loe homsest Ärilehest, millisena näeb Helenius Ukraina tulevikku.

Pikemat intervjuud Joakim Heleniusega saab lugeda homsest Ärilehest ja Eesti Päevalehest.