Paremini läks jõulumüük suurtel kaubamajadel, seevastu väiksemate poodide edu sõltus suuresti nende asukohast. Endale seatud eesmärgid küll täideti, kuid loodetust rohkem käivet ei saadud.

Tallinna Kaubamaja juhi Kati Kusmini sõnul ostsid inimesed tänavu odavamaid ja väiksemaid kingitusi. Kuna neid tehti arvuliselt aga rohkem, siis kulutati kokkuvõttes kinkidele ikkagi mullusest enam.

Viva Elektroonika kauplusi opereeriva Leventa jaemüügijuhi Ago Piheli sõnul oli neil nii poode, kus müük püsis mullusel tasemel, kui ka kukkujaid ja tõusjaid. «Elektroonikakaupu tuuakse maale ja müüakse sama palju kui eelmisel aastal, aga müüjate hulk on suurenenud,» tõdes ta.

Stockmanni kaubamaja juhi Maisa Romanaineni sõnul vastas nende jõulumüük esialgsetel andmetel prognoosidele ning eelmise aastaga võrreldes kasvas. «Üllatajateks olid moekaubad ja kodutehnika, mille suurt edu ei osanud me prognoosida,» lausus ta.

Selgelt on kaupmeeste sõnul aga tunda, et paljud inimesed tegid oma jõuluoste laenuraha abil, kasutades krediit- või järelmaksukaarte.