Hiljuti Iraagis viibinud Eesti Päevalehe ajakirjanik Ivar Soopan ostis Philip Morrist ja Marlborot Jordaaniast ja Iraagist. “No ikka öö ja päev võrreldes sellega, mis meil siin müügil on,” ütles ta. “Erinev lõhn, kui pakist nuusutad, põlemislõhn samuti täiesti erinev.”

Ivari sõnul ostis ta Jordaaniast Philip Morrise Šveitsi tehase toodangut ning Iraagist USA toodangut.

Tallinlase Steni sõnul maitseb Lääne-Euroopast ostetud Marlboro paremini kui Eestist ostetud, seetõttu eelistab ta Eestist osta teiste suitsufirmade toodangut. Enamik Eestis müüdavatest Philip Morrise sigarettidest tuleb Philip Morris Internationali Leedu Klaipeda tehasest. See võibki Steni sõnul olla põhjus, miks siin müüdav toodang kehvema kvaliteediga on. “Võib-olla peetakse meid teisejärgulisteks, mistõttu siia ei olegi vaja paremat kraami müügile tuua,” ütles ta.

Soome turistide hinnangul on Eestist mõtet Soome viia vaid alkoholi, kuna tubaka kvaliteet siinsetes poodides ei ole hea. Soomlased eelistavad suitsu osta tagasisõidul laevast, kuna seal müüakse teistsuguse päritoluga toodangut.

Eesti Päevalehele oli nõus olukorda selgitama Philip Morris Internationali pressiesindaja Marc Fritsch. Tema sõnul võivad Marlboro erinevused riigiti tekkida erisuguste kliendiootuste ning eri seaduste tõttu.

“Mõnes riigis on nikotiiniregulatsioon erinev, sellel on maitsele mõju. Mõnes riigis tahavad inimesed tugevamat maitset,” ütles Fritsch. Kangemaid sigarette müüakse näiteks Venemaa, Türgi ja Hispaania turule.