Mulluse märtsiga võrreldes olid kaubad 0,8% ja teenused 1,1% kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad langesid eelmise aasta märtsiga võrreldes 3,5% ja mittereguleeritavad hinnad tõusid 2,1%.

Enam mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise aasta märtsiga võrreldes toidu ja mittealkohoolsete jookide kallinemine. Põhiosa sellest andis värske puuvilja (19,4%) ning liha ja lihatoodete (5,1%) hinnatõus. Kodudesse jõudnud elekter oli 13,7% odavam, bensiin 0,2% kallim ja diislikütus 2,4% odavam. Toidukaupadest kallines sama ajaga võrreldes riis (14%), odavnesid aga kartul (26%) ja värske köögivili (12%).

Veebruariga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit kõige rohkem mootorikütuse odavnemine (4,7%), mis andis kogumuutusest 40%. Toit ja mittealkohoolsed joogid olid 1,1% ja kodudesse jõudnud elekter 5,1% odavamad.

Märtsi tarbijahinnaindeks kajastab peamiselt eriolukorra väljakuulutamisele eelnevat aega, kuna hinnakorjeperiood jäi sellele eelnevasse nädalasse. Haridus- ja lasteasutuste indeksi langus on tingitud kohalike omavalitsuste otsusest jätta eriolukorras küsimata lasteaia kohatasu.