Eelmise aasta jaanuariga võrreldes olid nii kaubad kui ka teenused 1,6 protsenti kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta jaanuariga võrreldes langenud 1,1 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 2,4 protsenti.

Mulluse jaanuariga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim transport, millest põhiosa andsid 14,2 protsenti kallinenud bensiin ja 12,3 protsenti kallinenud diislikütus. Kodudesse jõudnud elekter oli 18,2 protsenti odavam. Suurem oli veel toidu ja mittealkohoolsete jookide mõju, millest enamiku andsid liha ja lihatooted (viis protsenti), värske puuvili (14,9 protsenti) ning jahu ja jahutooted (4,2 protsenti). Suuremad muutujad olid pealinna ühistranspordi 33,1-protsendilist hinnatõusu peegeldav kombineeritud transport ja põhiliselt pealinna veetariifide mõjul 23,9 protsenti odavnenud veevarustus.

Möödunud aasta detsembriga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enim rõivaste ja jalatsite soodusmüügid. Veel oli indeksi muutusele suurem mõju kodudesse jõudnud elektri odavnemisel (7,1 protsenti) ja ka jaanuariks ostetud lennukipiletid olid odavamad kui detsembriks ostetud piletid (20,2 protsenti).