Tänavu on tarbijahinnaindeksi muutus võrreldes eelmise aasta vastava kuuga püsinud 11 protsendi piires. Seni oli kõrgeim hinnatõus veebruaris, kui indeks tõusis aastaga 11,3 protsenti, märtsis hinnatõus veidi aeglustus, ent aprillis hoogustus taas.

Aprillis muutusid kaupade hinnad eelmise aasta aprilliga võrreldes 10,4 protsenti, sealhulgas toidukaubad 15,3 ja tööstuskaubad 6,5 protsenti. Teenuste hinnad kallinesid aastaga 13,4 protsenti.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad muutusid aastaga 21,4 ja mittereguleeritavad hinnad 8,7 protsenti. Suuremateks indeksi mõjutajateks olid toidu hinnatõus ja eluasemekulutuste kasv. Samuti kallines mootorikütus ja sellega koos ka transporditeenused.

Enam kui kaks kolmandikku toidu hinnatõusust andsid kallinenud piima-, jahu- ja lihatooted. Kõige rohkem mõjutas eluasemekulutuste suurenemist kallinenud soojusenergia.

Aprillis võrreldes märtsiga olid tarbekaubad ja teenused keskmiselt 1 protsent kallimad. Tarbijahinnaindeksit mõjutasid enim toidu hinnatõus ja soojusenergia kallinemine. 80 protsenti toidu hinnatõusust andsid kallinenud värske köögivili ning jahu- ja lihatooted.