Tänavu on tarbijakaitseamet saanud SMS-laenude kohta vaid kuus kaebust. Ometi pole kuhugi kadunud aferistid, kes lihtsameelseid tüssata üritavad, vahendavad ERR Uudised.

Tänaseks on riik taolisele liigkasuvõtmisele seadnud üsna karmid piirangud ja teenus käib üldiselt range kontrolli all, kuid hiljaaegu tekkis internetiavarusse pakkuja, kes nõudeid eiras. Tänase seisuga innovatiivset finantsteenust siiski kasutada ei saa, sest tarbijakaitseameti järelepärimise peale pani SMS-lühinumbrite teenuse pakkuja selle ettevõtja lühinumbri kinni.

Seetõttu ei õnnestunud “Aktuaalsel kaameral” ka välja selgitada, kas ja kuidas laenuskeem täpselt toimis, kuid võib arvata, et mingit laenuteenust tegelikult ei olnud ning lihtsameelseilt üritati kätte saada vaid 50kroonine SMS-i saatmise tasu.

Raske on küll uskuda, et keegi võis karjuvalt primitiivse ning kirjavigu täis reklaami ohvriks langeda, kuid tarbijakaitseamet soovitab siiski tähelepanelik olla ning kõikvõimalikest kahtlastest teenustest neidki teavitada.