Tarbijakaitseameti peadirektor Helle Aruniit peab kahetsusväärseks, et AS Tallinna Vesi teenib erinevalt Lääne-Euroopa kuni kümneprotsendilistest marginaalidest üle 40%-list puhaskasumit, kuid ei reinvesteerita piisavalt infrastruktuuri välja ehitamisesse ja parendamisesse, vaid raha võetakse välja dividendidena.

Kommunaalmonopolide põhjendamatud kasuminumbrid on tema sõnul otsene löök tarbijate rahakotile. "Siin peab riik sekkuma, et kogu universaalteenuste alane seadusandlus viidaks kooskõlla tarbijaõigustega, sh õigusega osta universaalteenuseid mõistlike hindadega, mille hinnakujundus on tarbijale arusaadav," märkis Aruniit.

Tarbijakaitseamet on mitmeid kordi puutunud tarbijakaebuseid lahendades kokku olukorraga, kus vee-ettevõtjal ja kohalikul omavalitsusel on tekkinud huvide konflikt, kuna kohalik omavalitsus on vee-ettevõtja osanik, kes samas kooskõlastab ka vee-ettevõtja hinnad. Samuti on olnud tarbijatel probleeme, kus arendaja poolt välja ehitatud veetrasside üleandmisel nõutakse tarbijatelt uue liitumistasu maksmist.

Tarbijakaitseamet toetab Eesti omanike keskliidu seadusemuudatuste paketti, mis määrab konkurentsiameti tururegulaatoriks ka vee valdkonnas, nagu on see teiste universaalteenustega.

Helle Aruniidu sõnul on probleemidele aastaid tähelepanu juhitud ning nüüd lõpuks on asutud ka tegudele. "Hea meel on ka selle üle, et konkurentsiamet on alustanud vee-ettevõtete konkurentsiolukorra analüüsi ning toetab samuti omanike keskliidu initsiatiivi seadusandluse muutmiseks," ütles ta.