Miks esitasite sihtasutuse pankrotiavalduse?

Mina ei suutnud täita kõiki EAS-i nõudeid, mida sooviti. Mina ei suutnud seda ärimudelit niimoodi käivitada, et oleksime suutnud suuremates summades tulu teenida. Meil tekkisid võlad. Kuigi meil on põhivaras palju vahendeid, ei oleks ma saanud hakata kulusid katma varade müügiga, sellest oleks tekkinud ka kohe EAS-i nõue.

Te mõtlete nüüd samade EAS-i nõuete täitmist, mis olid toetuse saamise aluseks?

Just. Teenuseid välja töötada ja nendest tulu teenida. Teenused olid seotud Targa Majaga, eesmärk oli jõuda sertifikaatide andmiseni.

Kas te ütlete, et see ärimudel oligi ebarealistlik?

Mina ei suutnud seda igatahes ellu viia.

Kas ma saan õigesti aru, et EAS andis kolm miljonit eurot, et panna maja püsti, uskus sihtasutuse väljakäidud plaane ja nüüd lastakse SA pankrotti?

Lastakse pankrotti!? Ma nägin ikka väga palju vaeva, nii et selline sõnastus on täiesti vale.

Kuidas kavatseb sihtasutus EAS-ile raha tagasi maksta?

Pankrotivaradest. Meil on põhivara üle kolme miljoni, see on hoone ise.

Maja pannakse müüki?

See on küsimus pankrotihaldurile.

Kas teile ei tundu asjade käik kummaline: EAS-ilt saadakse raha kätte ja minnakse pankrotti?

Mulle paistab sama kummaline EAS-i käitumine, kes andis detsembris veel viimase raha kätte ja alustas siis kohe auditit. Ma olen sellele nii palju mõelnud. Siin ei ole ainult üks osapool süüdi. Ma ei näe, kuidas on keskusel võimalik jätkata ilma välise finantseeringuta.

Rasmus Lindmaa juhtis VKK-d 2015. aasta lõpust. Endine juht Kalle Karron on SA Virumaa Kompetentsikeskusega seotud käimasolevas kriminaalasjas ühe kahtlustatavana üle kuulatud.