Uuringust selgub, et Euroopa suurfirmade IT-kulud jaotuvad 40% igapäevategevustele, 37% tarkvarakindlustusele ning vaid 23% innovatsioonile, kuigi ideaalis peaks viimase osakaal olema eelarvest vähemalt 30 protsenti.

Kolmandik küsitlusele vastanutest mainis, et nende ettevõtte praegune IT-strateegia tähendab vaid hädavajalike igapäevategevuste käimashoidmist ning 44 protsenti kinnitas, et vähene investeerimine innovatsiooni on mõjutanud negatiivselt nii äritulemusi kui produktiivsust.

SAP Estonia juhataja Tiit Partsi sõnul on Eestis kulude jaotus Euroopa keskmisele üpris sarnane.

“IT-arenduse osakaal on ka Eestis teisejärguline ja äri optimeerivaid protsesse lükatakse tihtipeale viimase hetkeni edasi,” ütles Parts ja lisas, et siiski sundis tarkvara eurole ümberkohandamisega tegelemine paljusid kohalikke ettevõtted tarkvara kaasajastama.

“Euroopas läbiviidud uuringute kohaselt on ettevõtetel, mille arenduse osakaal IT-eelarvest on üle 40 protsendi kõrgem tasuvus ja keskmine tulu,” lisas Parts.

SAP AG poolt kaheksas riigis läbiviidud küsitluses osales viissada enam kui 10 000 töötajaga suurfirma IT-osakonna juhtivtöötajat.