Eesti vedurimeeste ametiühingu esimees Tõnu Väät rääkis, kuidas kogu Tartu depoo varad on Tallinnasse viidud ning töötajad koondatud.

"Valitsus lubas korraldada töötajatele ümberõppe ja selleks raha eraldada," ütles ta. "Raha pole seni kuskilt liikuma hakanud ja kõik koondatud töötajad on tänaseni tööta."

Miitingul esinenud Elvas elav kirjamees Ain Kaalep meenutas, kui tähtis oli raudtee sõjaeelses Eesti Vabariigis ning kuidas siis peeti enesestmõistetavaks, et ta kuulub riigile. Kaalep lisas, et reisirongide asendamine bussidega toob kasu vaid kaubaveole.

"Oma raudtee lõpetamise jandiga hakkame olema Euroopa tolad," lausus Kaalep. "Oh, lapsemeelne valitsus, jäta sinnapaika oma erastamise jant."

Kõnelejate valitsusvastastele hüüetele reageeris rahvas plaksutades ning hüüdes, et Mart Laar koos oma valitsusega peaks tagasi astuma.

Rahvaliidu liige ja maaelu kriisikomisjoni esimees Toomas Paur tuletas rahvale meelde, et just nemad on Toompeale kolmikliidu valinud ja just nende pärast rongiliiklus nüüd seisab. Paur soovitas rahval seda järgmine kord hääletades meeles pidada ja ka agaramalt hääletada, mitte teha pettunud nägu ja arvata, et neist ei sõltu midagi.

Henrik Roonemaa