Linnavalitsus algatas Kalda tee 29 asuva krundi ja selle lähiala suhtes detailplaneeringu. Krundi omanik soovib sinna ehitada kahekorruselist kuni 4500 ruutmeetrise pindalaga Rimi kaubanduskeskust, teatas Tartu linnavalitsus.

Linnavalitsuse tingimuseks on, et kaubanduskeskuse rajamise korral tuleks ümber ehitada ka endise turu vastas olev ristmik, mis peaks olema edaspidi neljaharuline.

Parkimine tuleks lahendada krundisiseselt, arvestades sellega, et hoone 30 ruutmeetri brutopinna kohta tuleks luua üks parkimiskoht.

Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles Päevaleht Online`ile, et linn müüs krundil varem asunud Anne turu maha juba mitu aastat tagasi. „Anne turu ainsaks varaks oli aga see sama plats ja uus omanik müüs selle omakorda edasi,“ selgitas ta.

Läheduses veel kolm keskust
Ahven lisas, et praegu on selle ala läheduses menetluses ka teine detailplaneering, millega soovitakse rajada uut Maximat. See hakkaks Ahvena sõnul asuma veidi kavandatavast Rimist linna poole, vahele jääks praegu tasulise parklana kasutatav ala.

Mis praegusest endise Sõpruse poe ruumides asuvast Maximast saab, ei osanud Ahven öelda. „Hoone omanik on taotlenud sinna mitmete korruste pealeehitamist elu- ja äriruumide eesmärgil, kuid linn on sellest seni keeldunud. Põhjuseks on see, et üldplaneering sätestab sellele hoonele maksimaalselt kaht korrust. Küsimus on ka parkimise korraldamises ja ei ole vaja sinna mingit pilvelõhkujat elumajade vahele,“ selgitas Ahven.

Samas plaanib oma pinda laiendada ka kohe endise Anne turu krundi kõrval asuva Annelinna keskuse toidupood Selver. See detailplaneering on avalikul väljapanekul olemas.

Kümne minuti pikkuse jalutuskäigu kaugusel linna poole Sõpruse silla ääres asub ka Eedeni kaubanduskeskus.

Ahven selles, et väiksele maa-alale nii palju kaubanduskeskusi koondub, probleemi ei näe. „Kui vaadata seda, et Annelinnas elab ligi kolmandik Tartu inimestest, siis ei ole siin mingit traagikat. Nii kaua, kui ostjaid on, nii kaua tehakse ka uusi kauplusi. Poed ju tühjad ei ole,“ märkis ta.