Linnamuuseumis avataval näitusel on võimalik näha üle 20 haruldase terrakotaskulptuuri. Suures osas on tegemist sama näitusega, mida eksponeeriti möödunud suvel Saksamaal Kielis ja Lüneburgis. Näitusel on väljas kõige suuremad skulptuurid, teiste harulduste hulgas on võimalik näha ka Euroopa suurimat keskaegset terrakotaskulptuuri, elusuuruses (1.60) Maarja kuju. Näituse koostaja Eve Alttoa sõnul on taotlus näitusega anda ülevaade kõikidest terrakotatüüpidest, mis on Jaani kirikus esindatud.

Aasta tagasi sõlmisid Tartu linnapea Andrus Ansip ja Eesti Ühispanga president Ain Hanschmidt koostöölepingu, millega Ühispank oli nõus iga Tartu-teemalise pangakaardi pealt toetama Jaani kirikut 10 krooniga. Kokku andis Ühispank välja 11 000 Tartu-teemalist pangakaarti. Kaardi kujunduses kasutati tutntud Pallase kunstniku Villem Ormissoni maalitud "Tartu vaadet".

Ühispanga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjoni direktori Jaan Tamme sõnul anti igale Tartu-teemalise pangakaardi valinud inimesele Jaani kirikut tutvustav trükis ning tehti ettepanek toetada Jaani kirikut. "Kiriku toetuseks tehtud annetustelt Ühispank teenustasu ei võtnud ning tänaseks on kõik 11 000 Tartu vaatega pangakaarti välja antud. See oli esimene kaardiprojekt omataoliste hulgas ja näitas meile, et inimesed näevad väga heal meelel oma pangakaardil tuttavaid kohti meenutavaid pilte ja samas jääb teadmine, et on annetatud väike summa heategevuseks," lisas Tamm.

Linnapea Andrus Ansipi sõnul on rõõm tõdeda, et Ühispank on leidnud võimaluse tutvustada inimestele Tartu kunstnike töid ning samas aidanud kaasa ka Tartu ühe pärli - Jaani kiriku taastamisele. Sama meelt on ka abilinnapea Hannes Astok: "On tänuväärne, et üldisel rahalugemise ajastul mõtleb üks pank ka inimeste hinge harimisele." Sel aastal on Ühispank toetanud ka raekoja kellamängu ning mitmeid spordi- ja kultuuriüritusi.

Jaani kiriku sihtasutuse juhatuse esimehe Roman Levini sõnul läks Ühispanga toetus Jaani kiriku lõunakülglöövi katuse katmiseks vaskplekiga. Praeguseks on tööd juba ära tehtud.