Üle meetrise läbimõõduga 8-9 kilo kaaluv disainvalgusti prantsatas viie meetri kõrguselt alla kolmapäeval kella 17.15 paiku. „Kuppel kukkus minust umbes kümne meetri kaugusel selja taha. Ehmatus oli suur ja lausa ime, et keegi alla ei jäänud, sest rahvast oli hästi palju,” kirjeldab SL Õhtulehele üks pealtnägijaid.

AS Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp ütleb, et valgusti kuppel keeranud end tuule tõttu vindist lahti. „Olgugi, et valgusti on oma kogukuse juures kerge ja purunematu, on see pähe kukkumisel ohtlik. Läks õnneks,” räägib Puusepp.

Seejärel kontrolliti järgmisel ööl kõikide sissepääsu juures olnud valgustite kinnitusi, lisaks tegid töömehed turvalisuse nimel valgustitele topeltkinnitused.

Probleeme on veelgi — näiteks teisel korrusel asuva kaupluse Spantal Sport müügisaali seinaäärsete riiulite vahel seisab kollane ämber, kuhu umbes sekundise vahega kukub laepaneeli vahelt veetilk. Kaubamaja juhtkond olevat poele öelnud, et tegemist on kondensveega ja sinna pole midagi parata.

Kolmandal korrusel asuv raamatukauplus Apollo oli avamispäeva õhtul ja neljapäeva hommikul hädas mitme laevalgustiga.