Arvuteid hakatakse kasutama Tartu linna üldharidus- ja kutsekoolides koos olemasolevate dataprojektoritega igapäevases õppetöös. IBMi annetuse koguväärtus on veerand miljonit krooni.

Kui me tegutseme selles ühiskonnas, siis ei tähenda see ainult äri tegemist, vaid tuleb võtta vastutus nende asjade eest, milles saab kaasa aidata, ütles ETAle IBM Eesti tegevdirektor Valdo Randpere.

Tartu abilinnapea Hannes Astok tervitas IBMi algatust ning avaldas lootust, et sülearvuteid saavad õpetajad kasutada koos juba olemasolevate dataprojektoritega õppetöös. Tema sõnul võimaldab sülearvuti dataprojektorit kasutada ka väljaspool arvutiklassi, mis annab aineõpetajatele võimaluse oma tunde rikastada multimeedia vahenditega.

Randpere sõnul on firmal kasutatud arvutitega võimalus talitada kolmel viisil, kas need uuesti ära müüa, kinkida või lihtsalt hävitada.

Hävitamine oleks aga Randpere sõnul raiskamine, sest arvutid on kõik töökorras ja neid saab veel edukalt kasutada aastaid. IBM Eesti otsustas arvutid kinkida, sest koolidel ei ole tihtipeale vahendeid hankida moodsaid õppevahendeid, sõnas Randpere.

Eelmise aasta jõuludeks kinkis IBM Tallinna linnavalitsusele 77 kasutatud sülearvutit, mis jagati peamiselt lastega seotud organisatsioonidele. 17 arvutit sai Tallinna Lastekodu, 15 arvutit anti Liikumispuuetega Laste Tugiühingule ning 6 arvutit Tallinna Laste Turvakodule. Lisaks neile jagati arvuteid Tallinna Liikumispuuetega Inimeste Ühingule, Liikumispuuetega Laste Tugiühingule, Eesti Vaimupuudega Inimeste Tugiliidule ja kümnekonnale peamiselt riskilastega tegelevale mittetulundusühingule.

Projekt "Vaata Maailma" on Eesti ettevõtete ja riigi koostöös sündinud suurprojekt, mille eesmärgiks on suurendada oluliselt internetikasutajate arvu ning tõsta sellega Eesti elanike elukvaliteeti ja riigi konkurentsivõimet Euroopas. "Vaata Maailma" projekti algatasid üheksa Eesti juhtivat ettevõtet: Hansapank, Eesti Telefon, EMT, Eesti Ühispank, IBM, Oracle, Microlink, IT Grupp ja BCS. Firmad on lubanud kolme aasta jooksul investeerida internetiseerimisse rohkem kui 250 miljonit krooni, et koos riigiga viia Eesti internetikasutajate osakaal kolme aastaga Soomest mööda.

IBM on maailma suurim IT firma käibega 88,4 miljardit USA dollarit. 2000. aasta kasum oli 8,1 miljardit dollarit. IBM annab tööd 316.280 inimesele üle maailma. IBM Eesti tegutseb alates 1992. aastast, töötajaid on 28.