Kui eelmise aasta sügisel rõõmustati, sest Tartu lennujaama reisijate arv lähenes juba 3000 inimeseni kuus, siis tänavu septembris lendas Tartust veidi üle 2400 inimese, mis on 15 protsenti vähem kui aasta tagasi, vahendab ERR Uudised raadiouudiseid.

Languse põhjuseks peetakse lennukite hiliseid väljumisaegu. Tartu lennujaama reisijate arv moodustub peamiselt Finnairi liinilendudest.

Eelmisel aastal muutis Soome lennukompanii Tartu-Helsingi liini väljumise kellaaegu senisest hilisemaks ning Tartu lennujaama omanikfirma, AS Tallinna lennujaam kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul ongi ebasobivad lennu kellaajad reisijate arvu vähenemiseni viinud.

"Finnair muutis neli väljumist õhtusele kellaajale ja kuna lennuk jõuab Helsingisse pärast kella 23, siis ei ole sealt võimalik edasi lennata. Uuringute järgi me juba teame, et 77 protsenti inimestest tahavad edasi lennata," nentis Pärgmäe.

Tartu lennujaama juhataja Argo Annuk ütleb, et Finnairiga on ühendust võetud ja diskussioon käib, kuid muudatusi näiteks sõiduplaani osas ei tasu veel nii pea oodata.