Tartu Lihakombinaat kavatseb laiendada oma turgu Põhja-Eestis ning uuendada toodangut kolmandiku võrra.

Eile läks Tartu Lihakombinaadi aktsiatest müüki 45 protsenti ehk 2 001 600 aktsiat nominaalväärtusega 10 krooni. Vähemusaktsiate eest tuleb tasuda kogu ulatuses EVP-kroonides.

Eelmisel aastal ostis 16 miljoni krooni eest 55 protsenti kombinaadi aktsiatest AS Landrek, kes vastavalt Erastamisagentuuriga sõlmitud lepingule peab ettevõttesse investeerima esimesel ja teisel aastal 15 miljonit krooni ja kolmandal aastal 3 miljonit krooni. Mullu osteti Saksamaalt ligi 4 miljoni krooni eest uusi seadmeid.

Tartu Lihakombinaadi 1995 aasta käive oli 93,69 miljonit krooni ja kahjum 1,298 miljonit krooni. Ettevõtte põhikapital on 52,86 miljonit krooni.

Krediidiinfo andmetel oli ettevõte eelmise aasta oktoobri seisuga Tartu Maakonna Maksuametile võlgu koos viivistega 346 000 krooni.

Tartu Lihakombinaadi müügijuht Rene Kiis ütles Eesti Päevalehele, et ettevõtte turuosa moodustab Eestis umbes 5-10 protsenti, kuid Tartu maakonnas ligi 50 protsenti. Tema sõnul toimus aasta alguses tänu hindade tõusule mõningane toodangu langus, kuid tänaseks on see stabiliseerunud.

Firma on võtnud eesmärgiks laiendada oma turgu rohkem teistesse Eesti regioonidesse. Näiteks avati hiljuti hulgiladu Tallinnas ning peatselt on oodata lao avamist ka Pärnus.

Toodangu nomenklatuuris on peamine rõhk pandud delikatess toodetele.

Arendusdirektori Helle Kopli sõnul jätkab firma oma seadmepargi uuendamist ja tootenomenklatuuri täiustamist.

RAIVO MURDE