Linnavalitsus leiab, et Ülenurme lennuvälja säilimine on linnale väga oluline, ja seepärast taotleb seda endale, kirjutab Tartu Postimees.

Abilinnapea Hannes Astok ütles, et lennujaam vajaks 20-25 miljonit krooni investeeringuteks, peamiselt elektroonika väljavahetamiseks, aga ka lennujuhtimiskeskuse renoveerimiseks.

“Vajalikud investeeringud ei tohiks olla üle jõu käivad,” märkis Astok. “Raha oleks võimalik taotleda nii europrojektidest kui ka Eesti riigi investeerimisprogrammidest.”

Tartu linna soov on, et riik jätkaks Tartu lennujaama doteerimist igal aastal kahe miljoni krooniga, nagu ta on seda viimastel aastatel teinud. Linna ülesandeks jääks Astoki hinnangul investeeringuteks vajaliku raha hankimine.

Küsimusele, kuidas garanteerida seda, et riik doteerimist jätkab, vastas Astok, et see on kokkuleppimise asi.

“Meie ülesanne on riigile selgitada selle lennuvälja regionaalset tähtsust,” sõnas Astok. “Ülenurme lennuväli on ainuke Lõuna-Eestis, kus lennukid ei pea muruplatsile maanduma.”

Erastamisagentuuri müügiosakonna spetsialisti Endel Kaljusmaa sõnul on Tartu Lennujaama järjekordse müügipakkumise põhjus selles, et AS Tartu Lennujaam on kantud erastatavate ettevõtete nimekirja.

Kaljusmaa nentis, et raske on ennustada, kas seekord saab lennujaam müüdud. “Kui erastamine luhtub, eks siis ole riik omanik edasi,” märkis ta.