Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on olnud tegemist parima majanduskriisijärgse aastaga, vahendas Tartu linnavalitsus.

„Esimese poolaasta põhjal võib julgelt väita, et näiteks tulumaksu laekumine ületab käesoleval aastal esmakordselt kriisieelset tipptaset,“ märkis linnapea. Samas lisas Klaas, et liigseks optimismiks pole siiski põhjust, sest Eesti esimese kvartali majanduskasv oli negatiivne ning kogu aasta majanduskasvu

Prognoose korrigeeritakse pidevalt allapoole. „Euroala 2013. aasta majanduskasv oli negatiivne ning kuigi käesolevaks aastaks prognoositakse juba positiivset kasvu, ei ole riskid veel kadunud,“ lisas Klaas.

Põhitegevuse tulusid laekus 59,5 miljonit eurot ehk 57 protsenti eelarvest. Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mis moodustab ligi poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 28,4 miljonit eurot ehk 51 protsenti eelarvest. Tulumaksu laekumine on olnud 8,2% suurem kui eelmisel aastal.

Maksutulusid kokku laekus 29,2 miljonit eurot ehk 51 protsenti eelarvest. Maamaksu laekumine oli 0,4 miljonit eurot ja kohalikest maksudest (reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks, parkimistasu) laekus kokku samuti 0,4 miljonit eurot. Toetusi põhitegevuseks saadi 22,0 miljonit eurot ehk 67 protsenti eelarvest. Kaupade ja teenuste müügist laekus 8,0 miljonit eurot ehk 53 protsenti eelarvest.

Põhitegevuse kulud olid 51,5 miljonit eurot ehk 51 protsenti eelarvest. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulude ja põhitegevuse kulude vahe oli 8,0 miljonit eurot.

Investeeritud on 10,9 miljonit eurot ehk 37 protsenti eelarvest. Ligi 7,5 miljonit eurot on läinud Tartu idapoolse ringtee ehituseks. Enamus investeeringutest - 7,5 miljoni euro ulatuses - on teostatud EL struktuurifondide ja muude toetuste arvel.

Selle aasta esimese kuue kuu tulud olid 7,7 miljonit eurot suuremad kui kulud. 30. juuni seisuga oli linna raha jääk 12 miljonit eurot.