Aasta algusest vahendab kinnisvarabüroo uute väikekorterite müüki Ihaste Pallase korterhotellis. Linnavalitsus on aga Pallase pst 25 asuvale hotellihoonele väljastanud projekteerimistingimused, mis lubavad hoone rekonstrueerida senise kasutusotstarbega st hotellina kasutamiseks.

Linnavalitsusel on alust arvata, et käesoleval juhul on teadlikult esitatud ehitusprojektis valeandmeid hoone tulevase kasutusotstarbe suhtes ning hotelli rekonstrueerimise asemel kavandatakse kinnistule hoopis korterelamut. Kuna kinnistu asub väikeelamute maal, on suuremahulise korterelamu rajamine sellesse piirkonda võimalik vaid detailplaneeringu menetluse kaudu.

"Praeguse dokumentatsiooni alusel rekonstrueeritavasse majja korterit ostes ei ole selle omanikul hiljem võimalik oma korterile kasutusluba saada," hoiatas Tartu linnavalitsus.

Valeandmete esitamise tõttu on linn algatanud Pallase pst 25 väljaantud ehitusloa kehtetuks tunnistamise menetluse.

Linnavalitsus saatis märgukirja ka Notarite Kojale, et korteriostu vormistades selgitaks notar olukorda potentsiaalsele ostjale.

Arco Vara saatis 5. jaanuaril välja järgmise sisuga teate:

Pallase korterhotellis asuvad 1- kuni 2-toalised korteriomandid on suurusega 12-43 m². Korterite hinnad algavad 23 000 eurost. Väga soodsate kommunaalkuludega korterid sobivad hästi üürikorteriteks, kommunaalkulude tasemeks on plaanitud 0,52 eur/m². Majaelanikud saavad kasutada keldrikorrusel pesumasinaruumi, jõusaali ja sauna.

Soetades ühe või mitu üürikorterit, pakub Arco Vara mugavat üürihaldusteenust. See sisaldab nii üüritehinguks ettevalmistavaid tegevusi (eeltutvustused klientidele, dokumentatsioon, reklaam), kui ka igapäevast haldusteenust nagu hooldus- ja puhastusteenust, igakuiste tarbimisnäitude võtmist jms.

„On teada fakt, et Tartus napib juba aastaid üürikortereid. Ja kuna Tartu on rahvusvaheliselt tuntud ülikoolilinn, tasub investeering Tartu üürikorteritesse end kindlasti ära, “ ütles Pallase 25 väikekorterite müüki korraldav maakler Janika Toots.

„Kinnisvarahinnad Tartus kasvasid 2013. ja 2014. aastal keskmiselt 10%. Hästi hooldatud kinnisvara väärtus püsib enam-vähem samal tasemel ning üürivajadus aastate jooksul ei kao. Seega on Tartus nüüd heaks võimaluseks omandada üüripind hästi majandavasse Pallase korterhotelli,“ lisas Tartu piirkonna juht Tarvo Tamme.