Samas pole linnavolikogu liikmed siiani ühel meelel selles, miks ajaloolise vaksalihoone kõrvale uut üldse vaja on, kirjutab Tartu Ekspress.

Tartu vaksalihoone kuulub ärimees Rein Kilgi osaühingule Elikante, kes esitas aprillis hoone renoveerimiskulude ja uue ootepaviljoni ehitamiseks kaasrahastamise taotluse.

Möödunud nädalal otsustaski linnavolikogu toetada Elikantet miljoni krooniga, ent seadis raha saamiseks rea nõudmisi. Nende kohaselt saab ettevõte pool miljonit krooni juhul, kui selle aasta lõpuks on ajaloolise vaksalihoone kõrvale ehitatud uus ootepaviljon ning sõlmitud vajalikud lepingud rongiliikluse toimimiseks. Ülejäänud poole rahasummast saab firma kätte kolme aasta pärast, kui ka vana vaksalihoone renoveerimistööd on suudetud lõpetada.

Kuigi linnavalitsuse algatusele vaksalihoone remonti rahastada lõi pitseri ka linnavolikogu, siis viimasel istungil päädis teema arutamine mitme lisaküsimusega.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Tõnu Ints nentis, et uue ootepaviljoni ehitamist pole siiani piisavalt põhjendatud ning selle asemel võiksid reisijad varju leida hoopis vanas vaksalihoones.

Samuti pole linnavolinikule lõplikult selge, millised on ärimees Rein Kilgi plaanid vaksalihoonega pärast selle renoveerimist. „Kõik need asjaolud on mulle teadmata ning linnavalitsus ei osanud neid ka volikogule selgitada,“ sõnas ta.

OÜ Elikante juhatuse esimees Rein Kilk ütles Tartu Ekspressile, et linnavalitsuse kaasrahastamine on teretulnud ning see summa läheb reisijate tunnelile sissepääsu ehitamiseks. Ka reisijate ootepaviljoni ja tunneli loodab ärimees linna esitatud tähtajaks valmis saada. „Ehitajatega on läbirääkimised käinud ning nad on arvanud, et mahub sisse,“ sõnas Kilk.