Järgmise aasta riigieelarve projektis on Tallinnast Tartusse, Narva ja Valka minevate liinide toetamiseks kavandatud 60 miljonit krooni, mille eest saab busse ja ronge kombineerides käigus hoida kahte rongi Tartusse ja Narva ning ühte rongi Valka.

Vedurimeeste ametiühinguliidu esimehe Tõnu Vääti sõnul pole sellisel juhul aga Tartu depoo teenuste järgi vajadust ning 180 töötajaga depood ähvardab sulgemine.

Vääti sõnul ei ole streigi eesmärgiks ainult töötajate probleemidele tähelepanu juhtimine, vaid ka inimeste teavitamise sellest, et kui toetust ei suurendata, jäävad raudteekolmnurgas Tartu-Valga-Petseri elavad inimesed ühistranspordita, mis on aga juba regionaalne probleem.

Vääti sõnul piirdutakse tõenäoliselt rahumeelse miitinguga, kuhu kaasatakse ka Lõuna-Eesti elanikke, et valitsevast tõsisest probleemist üldsusele taas teada anda. Rongiliine sulgema esialgu plaanis pole hakata.

Millised protestiaktsioonid olema saavad, ei osanud öelda ka Tartu depoo juhataja Toomas Sikk, kelle sõnul depoo seadmeid muuks kui veeremi remondiks kasutada ei saa.

Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Aap Tänava sõnul ei ole ministeerium eelarvesse kavandatud 60 miljoni krooni suurust dotatsiooni suurendanud, võimalusi selleks praktiliselt pole.