Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven ütles BNS-ile, et Vanemuise 2 kinnistule tulid pakkumised Arco Vara Kinnistute AS-ilt ja Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS-ilt.

Arco Vara Kinnistute AS pakkus kinnistu eest alghinda 5,126 miljonit krooni ning Tallinna Kaubamaja Kinnisvara ostupakkumise suurus oli 6,6 miljonit krooni.

“Nüüd kontrollime dokumendid üle ja kui kõik vastab tingimustele, siis on võitja Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS,” lausus Ahven.

Hansakvartali teise kinnistu — Riia 1 — ostuks laekus kolm pakkumist mõlemalt Vanemuise 2 soovijalt ning kolmandana esitas oma pakkumise Ahtri Varahalduse OÜ.

Sarnaselt Vanemuise 2-le oli Arco Vara Kinnistute AS-i pakkumine võrdne alghinnaga — 5,126 miljonit krooni. Tallinna Kaubamaja Kinnisvara pakkus 11,2 miljonit ja Ahtri Varahalduse OÜ 15,151 miljonit krooni.

Seega võitis Riia 1 enampakkumise Ahtri Varahalduse OÜ, ütles Ahven.

Pärast pakkumisetulemuste protokollide koostamist on osalejatel kolm päeva aega tulemusele protesti esitamiseks ning juhul, kui protesti ei esitata, võib linnavalitsus Ahvena sõnul tulemused kinnitada juba järgmisel neljapäeval.

Hansakvartal on Tartu üldplaneeringu kohaselt kavandatud ärimaana, kuhu peaks kerkima mitmekorruseline ärikeskus, rääkis Ahven.

“Planeering toetab ideed, et kohta saaks ühise kvartalina arendada, kuid pole välistatud ka eraldiseisvad hooned,” lisas ta.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluva Tartu Kaubamaja AS-i juhatuse esimees Raul Puusepp ütles Postimees Online’le, et kaubamaja soov oli kogu kvartalit tervikuna arendada, kuid nüüd tuleb äriplaan ümber vaadata.

Puusepp ei soovinud siiski veel kommenteerida seda, kas Tallinna Kaubamaja soovib Ahtri Varahalduse OÜ-ga kokkuleppele jõuda.