Ülikoolilinn osaleb järgnevatel aastatel Euroopa liidu projektis SmartEnCity, mille eesmärgiks on välja töötada tarku ja säästlikke keskkonnalahendusi. Suurem osa projekti 8,2 miljoni euro suurusest toetusest läheb hoonete keskkonnasäästlikkuse parendamisele, kuid suur rõhk on ka elektritranspordi arendamisel.

Näiteks plaanitakse Tartusse paigaldada viis elektriautode kiirlaadijat ning kaks elektriautode ja –rataste rendipunkti. Luuakse ka elektritaksode laadimissüsteem, mis tarvitab päikesepaneele ja kasutatud autoakusid. Samuti soovib linn toetada eraisikute ja ettevõtete elektriautode soetamist.

Linnamajanduse osakonna projektijuhi Jaan Tamme sõnul saab eraisiku toetus olema umbes 50% ostuhinnast, ulatuses kuni 12 000 eurot. „See protsent on hinnanguline, meil käivad veel läbirääkimised Euroopa Komisjoniga mõnede juriidiliste küsimuste lahendamiseks,“ kommenteeris Tamme Ärilehele. Toetatakse 15 eraisiku autoostu, seda avalduse ning eelisjärjekorra alusel – korraldus on sarnane mõne aasta taguse Kredexi remonditoetuste jagamise süsteemile. Ettevõtete puhul toetab Tartu 14 elektritakso ostu. Projekt soovitakse käivitada hiljemalt järgmise aasta lõpuks.